Tips voor startende ondernemers, zzp, bv, maatschap, Vrij Beroep Advies te Amsterdam, Utrecht, Gooi, Huizen

Tips voor startende ondernemers

1. Bewaar alle bonnetjes en nota's, ook die van de voorbereidingsperiode, die in enig verband staan met uw onderneming. Uw accountant/belastingadviseur kan beoordelen wat wel, niet of gedeeltelijk aftrekbaar is.

2. In geval van twijfel over uw ondernemerschap is het raadzaam de juiste overeenkomst van opdracht te gebruiken.
Informatie nodig? Neem rustig contact met ons op.


3. Maak van uw administratie geen al te ingewikkeld gebeuren. Is uw ordner op orde en heeft u een bruikbare download van de bank, dan kan uw accountant/belastingadviseur daar prima mee uit de voeten.
Nog beter is het om een directe bankkoppeling met uw administratie te hebben.


4. Maak een opstelling van de zaken die u vanuit privé in uw onderneming gaat gebruiken. Dat kan een computer zijn, een bibliotheek, gereedschappen, muziekinstrumenten, fietsen, scooters etc. Zaken die te maken hebben met uw kantoorruimte kunnen vaak niet worden ingebracht (bureau, bureaustoel, archiefkasten, inrichting werkkamer), omdat voor de werkkamer veel beperkende regelgeving geldt.

5. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met een belastingadviseur of accountant. Richting Belastingdienst is het voor zowel u zelf als voor de Belastingdienst prettig als 'er iemand tussen zit'. In de praktijk betekent dit onder meer dat u veel minder snel controle (en vaak ook gezeur) krijgt als u een adviseur er tussen hebt zitten, dan wanneer u zelf zaken moet doen met de Belastingdienst.

U kunt het u zelf ook makkelijker maken en contact met ons opnemen, 035-531 530 8.

Twitter

Volg ons op:

TwitterFacebook VBA