Bedrijf of onderneming starten, administratie en belastingaangifte, administratiekantoor en belastingadviseur, ondernemen

Het starten van een bedrijf of onderneming

Als u wilt starten in het MKB/vrij beroep krijgt u met een aantal zaken te maken. Deze hebben wij voor u op een rijtje gezet. Links van deze tekst vindt u een aantal onderwerpen die u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Op deze plaats enige algemene opmerkingen rond administratie- en aangifteplicht en wat Vrij Beroep Advies voor u kan betekenen.

Administratie en belastingaangifte

U bent verplicht om van uw onderneming een administratie bij te houden en om jaarlijks een jaarrekening te maken (balans, resultatenrekening en toelichting). Verder moet u aangifte inkomstenbelasting en omzetbelasting doen, en als u personeel heeft aangifte loonbelasting. Voor de omzetbelasting geldt overigens voor bepaalde vrije beroepen een vrijstelling; te denken is bijvoorbeeld aan de OB-vrijstelling voor medici en auteurs.

Administratiekantoor en belastingadviseur

Het geheel van administratieve en fiscale verplichtingen kan complex zijn. Daarom is het aan te raden een adviseur in de arm te nemen. Bij Vrij Beroep Advies kun u terecht voor alle administratieve én fiscale zaken: administratie en jaarstukken, belastingaangiftes, rapportage Kamer van Koophandel en fiscale advisering.

Groot voordeel is dat Vrij Beroep Advies wordt geleid door ervaren, academisch geschoolde belastingadviseurs waardoor uw fiscale belang beter wordt behartigd dan bij het gemiddelde administratie- of accountantskantoor.

Afbeelding in hoofde: Corneille, Vogels

Twitter

Volg ons op:

TwitterFacebook VBA